Veganistische linzenspread |
Nederlanders eten veel kaas en kaas is natuurlijk ook gewoon lekker, maar wel een stuk meer belastend voor het milieu. Wanneer je niet van zoet beleg houdt of trek hebt in wat hartigs voor op je brood, zijn er genoeg alternatieven. Een zelfgemaakte linzenspread bijvoorbeeld. Snel klaar en zeer smaakvol.
Om ook optimaal gebruik te maken van de vitamines in de linzen, combineer je ze met volkoren brood.
Wat heb je voor deze spread nodig?
- 400 gram voorgekookte linzen (kan ook uit blik of pot)
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels rozemarijn naalden
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- zout
- peper
- 1 theelepel kerrie
- 1 theelepel gemalen komijnzaad
- citroensap
De (uitgelekte) linzen kunnen erbij. Meng het geheel goed door en laat, onder af en toe roeren, nog ca. vijf minuten bakken.
Doe de linzen in een geschikte schaal/maatbeker en pureer met de staafmixer de linzen tot een gladde spread. Proef even en voeg naar wens nog citroensap toe om het wat frisser te maken.
Lekker op een volkorenbroodje!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten