Pagina's

vrijdag 30 september 2011

Kidney bonen dips

Kidney bonen dips
Kidneybonen worden ook wel rode nierbonen genoemd. Kidneybonen bevatten veel eiwit, ijzer, en vitamine B. De boon komt uit Midden-Amerika, de meeste mensen kennes ze wel uit de Mexicaanse keuken. Ze worden vaak verwerkt in salades, taco's of wraps. Je kunt ze warm en koud eten.
Als je wilt afvallen of veel aan sport doet, zijn kidneybonen ideaal om op te nemen in je voedingspatroon. Ze verteren namelijk langzaam in je lichaam. Dit zorgt ervoor dat ze langdurig energie geven en en je niet snel weer trek krijgt. De eiwitten in deze bonen zijn ook goed voor de spieropbouw.

Je kunt kidneybonen gedroogd kopen, weken en koken. Als je wat minder tijd hebt of opeens vrienden over de vloer krijgt, kun je ook gewoon bonen uit blik gebruiken. Spoel ze wel even goed af met koud water om al het zout/en of suiker er van af te spoelen.

Ik ga zowel rode als groene kidneybonen gebruiken en van deze twee soorten maak ik dips. Mooi op tafel door de verschillende kleuren en ook leuk en verrassend voor je gasten. Je kunt de dips serveren met stokbrood (liefst volkoren), groenten (wortel of bloemkool bijvoorbeeld), groentechips, of andere lekkere dingen die je kunt dippen.


De rode dip:

- 250 gram gekookte en afgespoelde rode kidneybonen
- beetje zout
- 1 eetlepel zure room
- 1 eetlepel paprikapasta (kopen of zelf maken)
- chilipoeder
- wat citroensap

De groene dip:

- 250 gram gekookte en afgespoelde groene kidneybonen
- beetje zout
- fijngehakte bieslook
- 50 gram geschilde komkommer
- 1 eetlepel goede koud geperste olijfolie
- wat citroensap

Maak de dips apart klaar. Doe de ingrediƫnten voor de dips in een blender of maal ze fijn met een staafmixer. Naar smaak citroensap en zout toevoegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten