Pagina's

maandag 3 oktober 2011

Kikkererwten pannenkoekjes

Kikkererwten pannenkoeken
Kikkererwten worden veel gebruikt in de Mediterrane keuken, het Midden Oosten en in India. Voor dit recept gebruik ik kikkererwten en kikkererwtenmeel. Kikkererwtenmeel wordt veel gebruikt in de Indiase keuken. Kikkererwten zijn, net als alle peulvruchten, zeer voedzaam. Ze zijn zeer eiwitrijk. Ook bevatten ze vitamine B, zink, ijzer en zijn ze een gezonde bron van koolhydraten.
De meeste mensen kennen waarschijnlijk wel falafel en hummus, de twee bekendste gerechten gemaakt op basis van kikkererwten. Kikkererwten zijn bijzonder veelzijdig: je kunt ze in een salade eten, je kunt er hummus van maken, falafel of curry, ze kunnen geroosterd en gepureerd worden en nog veel meer. In dit gerecht wordt als basis kikkererwtenmeel gebruikt en daarnaast zitten in de pannenkoekjes lekkere kikkererwten voor een knapperige bite.
Wat heb je nodig voor dit gerecht (hier maak je ongeveer 4 pannenkoekjes van):

- 100 gram kikkererwtenmeel
- 50 gram volkoren bloem
- 1 ei
- 200 gram water
- 2 theelepels kerrie
- 2 theelepels kurkuma voor een mooie gele kleur
- 2 theelepels komijnzaad
- snufje chilipoeder
- snufje zout
- 2 eetlepels fijngehakte koriander of peterselie
- 100 gram kikkererwten (uit blik/glas of gedroogde kikkererwten die een nacht zijn geweekt in water en daarna zijn gekookt voor ca. 60-90 minuten).

Maak hier een mooi beslag van door het goed te kloppen. Zorg dat alle klonten weg zijn. Laat het beslag ca. 10 minuten even rusten. Voeg op het laatste moment de uitgelekte kikkererwten toe. Bak nu in olijfolie de pannenkoekjes (maak ze niet te groot, liever wat kleiner en iets dikker) en smullen maar.

Serveer deze pancakes als bijgerecht bij bijvoorbeeld een Indiase curry of groentegerecht. Als tussendoortje zijn ze natuurlijk ook om te genieten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten