Pagina's

zaterdag 27 april 2013

Gezonde fruitmuffins zonder boter en suiker

Gezonde fruitmuffins zonder boter en suiker
Deze gezonde havermoutmuffins bereid je zonder boter en suiker. Hiermee zijn ze een lekker en gezond tussendoortje of een heerlijke traktatie bij het weekendontbijt. Door gebruik te maken van zonnebloemolie in plaats van boter, zit er meer gezond vet (onverzadigd) in de muffins. De rijstmelk zorgt voor een licht zoete smaak. Deze melk wordt gemaakt van bruine rijst en smaakt een stuk zoeter dan koemelk. Bovendien gaat er ook nog 200 gram fruit en 50 gram rozijnen in.

Met deze boodschappenlijst maak je 8 middelgrote muffins.
  • 125 gram speltmeel
  • 125 gram havermout
  • 2 volle theelepels bakpoeder
  • snufje zout
  • 2 biologische eieren op kamertemperatuur
  • 200 ml rijstmelk
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 100 gram frambozen (diepvries of vers)
  • 100 gram bosbessen (diepvries of vers)
  • 50 gram rozijnen
  • (optioneel: 1- 2 eetlepels ahornsiroop, verkrijgbaar bij natuurwinkels)
Week in een kom de havermout met de rijstmelk en laat 10 minuten staan. Klop de eieren los met de zonnebloemolie. Doe het speltmeel, bakpoeder en zout bij elkaar in een grote kom (de natte ingredienten gaan hier straks bij). Voeg nu de havermout/melk en geklopte eieren aan het speltmeel toe en meng het geheel door. Roer nu de frambrozen, bosbessen en rozijnen erdoor. Laat er rustig wat klontjes in zitten, te veel mengen is niet nodig.

Als je toch meer zoetigheid in de muffins wilt, voeg je 1-2 eetlepels ahornsiroop aan het mengsel toe.

Doe de muffins ca. 20-25 minuten in een voorverwarmde oven van ca. 200 graden. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten