Pagina's

maandag 27 mei 2013

Vegetarisch gevulde vleestomaat met spinazie en schapenkaas


Vegetarisch gevulde vleestomaat met spinazie en schapenkaas
Vleestomaten...je ziet ze weleens liggen en dan denk je misschien "wat moet ik met zo'n grote tomaat". Vleestomaten hebben lekker stevig vruchtvlees en ze komen het best tot hun recht wanneer je ze klaar maakt in de oven. Bewaar tomaten altijd buiten de koelkast, want dan behouden ze de meeste smaak. Voor dit recept moet je mooie grote tomaten uitzoeken omdat ze uitgehold en gevuld worden. Serveer ze bijvoorbeeld bij de hoofdmaaltijd samen met een salade en donker brood.

De hoeveelheden hangen natuurlijk wel een beetje af van de grootte van de tomaat. Dus gebruik wat meer of minder vulling als de tomaten wat kleiner of juist groter zijn. Deze hoeveelheden zijn gebaseerd op het maken van 2 gevulde vleestomaten.

  • 2 grote vleestomaten
  • 2 biologische eieren
  • ca. 120 gram diepvries spinazie (deelblokjes zijn handig)
  • 50-60 gram schapenkaas of geitenkaas
  • 1 theelepel gedroogde of verse tijm
  • 2 theelepels vloeibare honing
  • zout en peper
  • snufje chilipeper naar smaak

Ontdooi de spinazie kort in de magnetron, het hoeft niet warm te worden. Druk hierna het overtollige water eruit. Verwarm de oven voor op ca. 200 graden. Was de tomaten. Verwijder het kroontje. Snij de kap van de tomaten er af en bewaar. Hol de tomaten nu uit met een mesje en een lepeltje. Bewaar het vruchtvlees voor een ander gerecht. Klop de eieren door en voeg toe aan de spinazie. Doe de tijm, chili, zout en peper erbij en roer even door. Hou een paar stukjes schapenkaas apart en verkruimel het grootste gedeelte. Voeg de verkruimelde schapenkaas aan de vulling van ei en spinazie toe en roer weer door.

Doe de vulling in de tomaten. Verdeel de schapenkaas erover en druppel de honing er voorzichtig over. Zet de tomaten, met het kapje ernaast, nu voor 20-25 minuten in de oven tot de eieren goed gestold zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten