Pagina's

maandag 5 december 2011

Gezonde chocolademuffins

Gezonde chocolademuffins


Chocolade...wie is er nou niet gek op? Pure chocolade is ook lang zo slecht nog niet, mits je er niet te veel van eet natuurlijk. In dit recept gebruik ik pure chocolade met 77% cacaomassa. Daarnaast gaat er geen suiker in deze muffins en gebruik ik volkoren speltmeel in plaats van witte bloem.

Wat heb je allemaal nodig voor 5 muffins:
- 50 gram volkoren speltmeel
- 50 ml halfvolle melk (rijstmelk, amandelmelk of sojamelk kan ook)
- 25 gram gesmolten pure chocolade (minimaal 76% cacaomassa)
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 2 eetlepels ahorn siroop (vekrijgbaar bij de natuurwinkel)
- 3 eetlepels diksap
- 1 eetlepel vanille extract
- 25 gram cacao
- 1 biologisch ei op kamertemperatuur
- 1 theelepel bakpoeder
- snufje zout
- wat losse chocoladesnippers/stukjes

Verwarm de oven voor op 175 graden. Zeef de speltmeel in een schone schaal tot je 50 gram gezeefde meel hebt. Zeef 25 gram cacao hierboven en het bakpoeder. Voeg een snufje zout toe.
Pak nu een andere kom en smelt de chocolade boven een pan heet water of in de magnetron. Klop het ei hierna erdoor tot er een gladde massa ontstaat. Voeg nu de zonnebloemolie, ahorn siroop, vanille en diksap toe. Tot slot roer je de melk erdoor.
Doe de droge ingrediƫnten erbij en klop je het geheel losjes door totdat alles vochtig is. Klop het vooral niet al te lang door. Roer er nu de losse chocoladesnippers door.
Vul de muffinvormpjes en zet de muffins in de oven. Bak ca. 15 minuten en laat hierna afkoelen.

Variatietip: doe er op het laatst wat stukjes pecannoot, hazelnoot of walnoot door of wat rood fruit, bosbessen of kersen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten