Pagina's

dinsdag 29 november 2011

Spinaziemuffins met blauwe kaas

Spinaziemuffins met blauwe kaas

Muffins bakken is eigenlijk best makkelijk, toch waren mijn zelfgemaakte spinaziemuffins van gisteren te droog...dus vandaag een nieuwe poging en nu zijn ze precies goed! Niet te lang in de oven en ik heb er wat meer natte ingrediƫnten in gedaan. Deze muffins zijn een gezond en lekker alternatief om te serveren op een feestje of bijvoorbeeld als voorgerechtje.
Ik heb ze zelf gemaakt met volkoren bloem omdat daar meer vezels in zitten. Vezels zijn goed voor de darmen en geven een verzadigd gevoel, waardoor je minder snel weer trek hebt.

  • 6 muffins:
  • 100 gram volkorenbloem
  • 150 gram spinazie (diepvries)
  • 150 gram magere kwark
  • 50 gram blauwe kaas op kamertemperatuur
  • 1 biologisch ei
  • 2 dessert lepels bakpoeder
  • 1 eetlepel olie (neutrale smaak)
  • snufje zout

Ontdooi de spinazie en druk het overtollige water eruit. Hak hierna nog even goed fijn. Verwarm de oven voor op 180 graden. Zeef de bloem en meng hierna met het zout en bakpoeder.
Doe het ei in een aparte schaal en klop los. Voeg de kwark, blauwe kaas en olie toe en meng het geheel goed. Er mogen gerust wat stukjes blauwe kaas heel blijven. Tot slot gaat de spinazie erdoor.

Meng nu de droge en natte ingrediƫnten goed door elkaar. Het beslag is nu klaar en je kunt de muffinvormpjes vullen. Doe de muffins 15 tot 20 minuten in de oven. Laat de muffins buiten de koelkast even stijf worden (ca. 5 min.) Je kunt ze nu serveren, met bijvoorbeeld een beetje kwark en nootmuskaat erop.

1 opmerking:

  1. Heerlijke muffins, Shira! Ik heb aan het deeg nog 1 dessertlepel sambal toegevoegd voor nog ietsje meer pit.
    Groet, Annelies

    BeantwoordenVerwijderen