Pagina's

dinsdag 25 oktober 2011

Snelle bonensalade

Bonensalade

Een frisse groene salade van tuinbonen, sperziebonen en doperwtjes. Je kunt voor dit gerecht verse groenten gebruiken, maar je kunt ook prima gebruik maken van diepvriesgroenten als je geen verse groenten in huis hebt. Als je er een maaltijdsalade van wil maken, kun je er wat gekookte pasta in doen of wat aardappeltjes.

Wat je moet hebben als je gezond wil koken, is een stoompan. Stoom je groenten en je groenten behouden meer kleur en ze blijven knapperig. Bovendien verliezen de groenten veel minder voedingsstoffen dan wanneer ze in water gekookt worden. Ze zijn trouwens gestoomd ook gewoon veel lekkerder. Deze salade is prima te eten als lunch met een sneetje brood erbij.

Voor 2 personen:
- 150 gram doperwtjes
- 150 gram tuinbonen
- 150 gram sperziebonen
- 100 gram feta
- 1 rode en 1 gele gegrilde paprika (in stukjes gesneden)
- handjevol verse muntblaadjes
- dressing: walnootolie, citroensap, zout, peper

Stoom de boontjes en de erwtjes tot ze beetgaar zijn. Mix hierna alle ingrediƫnten, laat even intrekken en geniet ervan.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen