Pagina's

donderdag 20 oktober 2011

Mungbonen en pecannoten sticks van filodeeg


Filodeeg pakketjes met een vulling van mungbonen en pecannoten...klinkt lekker, toch? Mungbonen staan op nummer 31 van de lijst met groenten en bonen met de meeste proteïne. Kijk maar op
http://www.healthaliciousness.com/articles/beans-legumes-highest-protein.php Leuke site, kende ik zelf ook niet tot ik een tweet van iemand zag hierover. Als je door klikt kun je zien wat de voedingswaarde is van mungbonen en uiteraard van alle andere produkten op de lijst. Serveer deze sticks als snack op een borrel of als voorafje met een lekker dipsausje erbij.

Ingrediënten:
- 50 gram pecannoten
- 4 plakjes filodeeg (ontdooid)
- 1 theelepel mosterdzaad
- 1 theelepel kerrie
- 1 theelepel chilipeder
- 1 losgeklopt ei
- 2 eetlepels sesamzaad
- Snufje zout

Verder heb je een voorwarmde oven nodig (200 graden), een droge bakpan en bakpapier.
Week de bonen en kook ze hierna zonder zout, giet af en laat even afkoelen. Rooster de pecannoten samen met de specerijen kort in de oven of een droge pan. Let op: het mosterdzaad gaat snel springen, haal dan de pan van het vuur.

Meng de noten en specerijen door de gekookte bonen en pureer het mengsel. Haal de filodeeg plakjes voorzichtig uit elkaar en leg ze op je werkvlak. Doe een paar eetlepels van het mengsel op een filodeeg plakje waarbij je de zijkanten een beetje vrij laat. Maak een gelijkmatige rol van het mengsel en vouw de zijkanten van het deeg naar binnen. Hierna rol je het deeg gewoon op.
Op het laatste stukje doe je eerst wat ei, vouw het pakketje dicht. Doe wat van het losgeklopte ei op de bovenkant en bestrooi met wat sesamzaad. Nu kunnen de mungbonen sticks ongeveer 15 minuten in de oven. Eet ze op wanneer ze nog warm zijn, want dan zijn ze het lekkerst. Maak er een lekkere dipsaus bij, gebaseerd op yoghurt en verse kruiden bijvoorbeeld.

Bon apetit!

1 opmerking: